2014/11/20

Marraskuun selättäjät

Jokin aika sitten kirjoittelin maca-jauheen käytön aloittamisesta ja lupailin listailla muitakin omia vinkkejä marraskuun selättämiseen. Tässä siis näitä mun selvitymiskeinoja, jotka tulee erityisesti tänään meidän Nicolas Feuilatten samppanja tastingin dagenefterinä tarpeeseen (tästä hauskasta tapahtumasta lisää myöhemmin). ;)


1. Kirkasvalo

Jotkut uskovat tähän, toiset eivät. Itsellä on ollut jo useamman vuoden käytössä kirkasvalolaite, jonka valossa aamun meikkailut ja kahvittelut tulee näin kaamosaikaan tehtyä. Lisäksi meillä on töissä taukohuoneessa kirkasvalo, ja uskon kyllä että lampusta on ainakin enemmän hyötyä kuin haittaa -kaikki ylimääräinen valo tulee tässä pimeydessä tarpeeseen!


2. Mieleinen liikuntalaji

Ei kannata raahata itseä väkisin spinning-tunnille tai salille, jos se ei ole oma juttu. Mielestäni kannattaa keskittyä etsimään itselle sopiva liikuntalaji, jonne lähtee mielellään. Elämä on liian lyhyt siihen että tekee asioita joista ei pidä, ja mielestäni kaikki liikunta pitäisi tehdä omaa kehoa kuunnellen, ei repien. Omat mieluisat lajini ovat tanssi ja jooga, joista tanssin kautta pääsen toteuttamaan itseäni ja löytämään iloa, jooga puolestaan tasapainottaa kehoa ja useat joogaliikkeet mm. estävät kaamosmasennusta, jonka uskotaan kertyvän erityisesti lonkankoukistajiin.



3. Saunominen

Itse rakastan saunomista, voisin talviaikaan saunoa vaikka joka päivä. Kaverit usein nauravatkin mulle, kun saatan lämmittää saunan vaikka ennen työpäivää iltavuoroon mentäessä. Sauna on kuin lämmin ja turvallinen kohtu, jossa huolet haihtuvat ja keho puhdistuu. 



4. Maca-jauhe

Tämä uusi, viikontakainen löytö sekoitetaan smoothien sekaan ja nautitaan aamuisin. Olen huomannut kyllä merkittävää piristymistä jauheen käytön aloittamisen jälkeen. Maku on toki aika sinappinen, joten suosittelen todellakin sekoittamaan sen smoothien joukkoon, itselle mehu ei ainakaan riitä. Maca-jauhe on superfood, jonka tarkemmista aineosista voi lukea täältä. Sen luvataan ainakin alentavan stressiä, tasoittavan hormonitoimintaa ja parantavan immuniteettia.



5. Nauru

Jos nauru ei lisää vuosia elämään, niin ainakin se lisää elämää vuosiin. Nauru on paras kehon rentouttaja ja stressin lievittäjä. Antaudu naurulle aina kun sille on mahdollisuus. Hassuttele, sano hulluimmatkin ideat ääneen ja antaudu naurunalaiseksi. Elämä ei ole niin vakavaa ja mitä kevyemmin pystymme suhtautumaan itseemme, sitä helpommaksi elämä muuttuu.



6. Armo

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä: armo. Ole itsellesi armollinen. Pahimman kaamoksen ja pimeyden keskellä yksikään meistä ei ole yhtä tarmokas ja pirteä kuin parhaimpina valoisina kesäpäivinä. Sytytä kynttilät, nosta jalat sohvalle ja kääriydy vilttiin. Jos joku päivä käykin niin, että tulee vedettyä se kokonainen suklaalevy napaan ja jää jumppailut väliin, niin mitä sitten. Sohvan alla saattaa pyörii villakoirat, mutta kuka niitä sieltä kynttilänvalossa näkisi. 

Valoisaa mieltä ja joulua kohti kulkien. :)

// My tips for beating November. Catch ya!
Share:

12 kommenttia

  1. Kivoja tipsejä :)). Kuinka paljon laitat maca-jauhetta per smoothie? En ole koskaan kokeillut, mutta kuullut paljon hyvää!

    VastaaPoista
  2. Sain paljon kehuja maca-jauheen terveellisyydestä ja ostettiin ystäväni kanssa pussi puokkiin.
    Ja maku on... aika järkyttävä.
    Koska jauhe on ostettu eikä poiskaan sitä viitsi heittää, itse käytän sitä puuron seassa.
    Aamulla keitän annoksen puuroa, lautaselle laitan ison lusikallisen lakkahilloa ja vajaa tl maca-jauhetta. Sotken hillon ja jauheen yhteen ja sitten kaadan sen puuron sekaan.
    Ja se maku tulee läpi vaikka tekisi mitä tahansa. Ja se ei ole hyvä maku.

    Mutta ystäväni kehui tuotteen terveysvaikutukset minulle, joten päätin että tämän syön vaikka maku ei olekaan hyvä.

    Olen syönyt sitä nyt n 5 krt viikossa elokuusta asti, eli kohta 3 kk ja mitään eroa en missään huomaa. Olen kääntänyt sen toisinpäin, missäköhän kunnossa olisin, jos en jauhetta söisi. En myöskään tiedä onko päivittäisannokseni liian pieni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on kamala suorastaan! Mutta kun laittaa smoothien sekaan niin ei sitä huomaa :D Mä kyllä huomaan virkeydessä eron, oon kyllä kaikille aineille muutenkin kovin herkkä.

      Poista
  3. Ihana postaus ja hyvät vinkit! Pitäisiköhän minunkin kokeilla tuota maca-jauhetta, smoothieta kun kuluu joka tapauksessa :)

    VastaaPoista
  4. danke für die inspirationen!!! einen schönen freitag wünscht angie

    VastaaPoista
  5. Maca jauhe ei oikein minunkaan suuhuni maistu hyvältä, pari kuukautta sitä keväällä yritin, mutta pussi taitaa nököttää nyt tyhjänpanttina tuolla laatikossa. Sen sijaan kaiken valon pyrin maksimoimaan tähän aikaan vuodesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu eipä se maistu! :-O Mutta onneksi smoothiessa sitä ei maista läpi kuin ihan pikkasen.

      Poista
  6. Ihania ja tärkeitä asioita, joiden avulla arkikin on mukavaa. Tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig